لطفا صبر کنید ...

بخور نخورهای سکته مغزی و تاثیر داروهای گیاهی

اسفند ۱۶, ۱۳۹۹ توسط m.ghaderinasab3
nut7.jpg

بخور نخورهای سکته مغزی

سکته مغزی یکی از مهم‌ترین علل فوت و ناتوانی جدی است که درنتیجه انسداد یا پارگی عروق خونی مغز ایجاد می‌شود.

بخور نخورهای سکته مغزی سکته مغزی یکی از مهم‌ترین علل فوت و ناتوانی جدی است که درنتیجه انسداد یا پارگی عروق خونی مغز ایجاد می‌شود. در این شرایط، مغز به طور ناگهانی از خون و اکسیژن سرشار آن محروم می‌شود که عوارض منفی برای سلامت عمومی (جسمی و روانی) فرد دارد. اختلالات کلامی، بینایی و حرکت اندام‌های بدن مهم‌ترین این عوارض هستند. سلامت سیستم عروقی و تاثیرات آن بر اندام‌های حیاتی مانند مغز نیز مانند دیگر جنبه‌های سلامت بستگی زیادی به تغذیه و عادت‌های درست غذایی دارد. بعضی خوراکی‌ها تاثیر پیشگیرانه‌ای در بروز سکته مغزی دارند و می‌توانند این خطر را کاهش دهند که در ادامه همین پوستر به مهم‌ترین‌هایشان اشاره کرده‌ایم.

7 خوراکی خطرساز
1. سوسیس و کالباس: نمک و چربی‌های ناسالم موجود در سوسیس و کالباس عامل خطر سکته مغزی محسوب می‌شوند. در واقع، مصرف بیش از 6 گرم نمک در روز با تشدید احتباس آب بدن باعث افزایش فشارخون می‌شود. در این صورت فشار بیشتری به عروق خونی وارد می‌شود که عامل خطر جدی بروز سکته مغزی خواهد بود. به علاوه، سوسیس و کالباس حاوی مقدار زیادی چربی‌های ترانس یا اشباع هستند و سطح کلسترول بد خون را بالا می‌برند. به این ترتیب کلسترول در دیواره عروق رسوب می‌کند و مانع خونرسانی درست به مغز و درنتیجه سکته می‌شود.

2. کره و پنیر: کره نیز جزو مهم‌ترین منابع غذایی چربی‌های اشباع (54 تا 71درصد) است که کلسترول بد خون را افزایش می‌دهد. برای پیشگیری از تصلب شرائین و خطر بروز سکته مغزی لازم است مصرف این خوراکی به حداقل برسد. در مورد پنیر نیز باید گفت کنار چربی‌های اشباع، نمک بالا عامل خطر دیگر است که توصیه می‌شود انواع کم‌نمک آن در برنامه غذایی افراد گنجانده شود.

3. آب گازدار: بعضی آب معدنی‌ها، به‌خصوص آب‌های گازدار به دلیل مقدار بسیار زیاد نمک می‌توانند در طولانی‌مدت سبب پرفشاری خون شوند. به طور کلی، بهتر است از مصرف این گروه از نوشیدنی‌ها پرهیز کرد. هنگام خرید آب معدنی نیز دقت داشته باشید مقدار سدیم در هر لیتر آب بیشتر از 200 میلی‌گرم نباشد.

4. سوپ‌های آماده: کنار گذاشتن نمک از سفره برای wsADaپیشگیری از پرفشاری خون به تنهایی کافی نیست، بلکه باید از مصرف غذاهای آماده مانند سوپ پرهیز کرد زیرا حاوی مقدار زیادی نمک پنهان است کهwwww بدون ایجاد احساس شوری، حجم زیادی سدیم به بدن می‌رساند. در کل، نمک مهم‌ترین چاشنی غذاهای آماده است زیرا کیفیت پایین خوراکی‌ها را پوشش می‌دهد. یادتان باشد سدیم درج‌شده روی محصولات غذایی یکی از ترکیبات اصلی نمک است که هر 1 گرم آن را باید معادل 5/2 گرم نمک دانست. مثل همیشه در این مورد نیز تهیه غذای سالم در منزل ضامن سلامت خواهد بود.

5. شیرین‌بیان: گلیسیریزین، ماده فعال موجود در شیرین‌بیان، بر مهار یکی از آنزیم‌های کلیه که سدیم خون را تنظیم می‌کند، تاثیر می‌گذارد. کاهش فعالیت این آنزیم در مدتی نه‌چندان طولانی سبب افزایش فشارخون می‌شود. از این رو، مصرف این گیاه به افرادی که از پرفشاری خون رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود. البته مصرف بیش از 5 گرم پودر شیرین‌بیان در روز نیز برای دیگران مجاز نخواهد بود.

6. تنقلات: انواع این گروه از خوراکی‌ها مانند بیسکویت، چیپس، پیتزا، اسنک، کیک و… علاوه بر چربی زیاد حاوی مقدار بالایی نمک نیز هستند. بهتر است بدانید چند عدد بیسکویت، چیپس یا تکه‌ای پیتزا 1 گرم نمک دارند. بنابراین توصیه می‌شود از افراط در مصرف این تنقلات پرهیز کنید و به‌عنوان مثال بیش از 1 سهم بیسکویت در هفته نخورید.

7. الکل: اعتیاد به مصرف الکل نیز عامل دیگر افزایش فشارخون است زیرا در طولانی‌مدت عروق خونی را تحریک می‌کند. در این شرایط عروق حالت کشسانی را از دست می‌دهند، خون غلیظ می‌شود، ریتم قلب مختل می‌شود و رسیدن خون به مغز کاهش پیدا می‌کند.

10 توصیه تغذیه‌ای پس از سکته مغزی

1. مصرف هویج پس از سکته مغزی بسیار مفید است. مطالعات نشان می‌دهد سکته مغزی مجدد در افرادی که 5 عدد هویج یا بیشتر در طول هفته می‌خورند، 68 درصد کمتر از افرادی است که تنها به مصرف یک هویج در هفته اکتفا می‌کنند.

2. باید از چربی‌های اشباع و هیدروژنه پرهیز کرد و لبنیات چرب، گوشت قرمز و مارگارین تا حد امکان مصرف نشود زیرا مصرف روزانه گوشت قرمز می‌تواند احتمال سکته مغزی را 2 برابر کند. به جای روغن‌های هیدروژنه توصیه می‌شود روغن کلزا، کانولا و سویا میل شود.

3. مصرف ماهی در برنامه غذایی افراد دچار سکته مغزی باید افزایش پیدا کند. البته ماهی‌های دریا برتری دارند زیرا سرشار از امگا3 و آلفالینولئیک هستند که به جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون کمک می‌کنند.

4. خوراکی‌های حاوی پتاسیم مانند حبوبات، مغزها، دانه، میوه‌ها و سبزیجات در برنامه غذایی این افراد باید گنجانده شود.

5. برای کنترل فشارخون پس از سکته مغزی توصیه می‌شود رژیم غذایی بسیار کم‌نمک رعایت شود و مقدار نمک از 300 میلی‌گرم بیشتر نباشد. برای این بیماران بهتر است غذا در منزل طبخ شود.

6. افزایش مصرف فیبرها به کاهش کلسترول بیمار کمک می‌کند که میوه‌ها، سبزیجات و دانه‌های کامل این نیاز را تامین می‌کنند. از این رو، حداقل 5 سهم میوه و سبزی در روز لازم است. برای جذب فیبرها نوشیدن آب فراوان نیز توصیه می‌شود.

7. باید از مصرف برنج سفید پرهیز شود.

8. غذای این بیماران اصلا نباید سرخ‌شده باشد و باید از روش‌های پخت سالم‌تر مانند بخارپزشدن، کبابی کردن در فر و آبپز شدن استفاده کرد.

9. حجم غذای یک وعده بیمار باید کم باشد زیرا مصرف ناگهانی غذای زیاد، به‌خصوص چربی‌ها احتمال سکته مجدد را افزایش می‌دهد.

10. اگر بیمار دچار مشکلات بلع است، غذا باید به شکل پوره یا آب گرفته به وی خورانده شود.

10 ماده غذایی طلایی
1. سیر: مصرف منظم سیر به کاهش خطر بروز سکته مغزی کمک می‌کند زیرا سرشار از ترکیبات گوگردی است. سیر احتمال تشکیل لخته‌های خون را در عروق کم می‌کند و مکانیسم‌های طبیعی ضدانعقادی بدن را تقویت خواهد کرد. حدود 80 درصد سکته‌های مغزی ناشی از انسداد عروق خونی مغز به دلیل تجمع لخته است. برای بهره‌مندی بیشتر از این خواص، سیر خام برتری دارد. این سبزی همچنین تاثیر مثبتی در پیشگیری از سرطان دارد. اگر بوی نامطبوع سیر شما را از مصرف آن منصرف می‌کند، می‌توانید پس از مصرف چند برگ جعفری یا نعناع بجوید.

2. گردو: محققان استرالیایی ثابت کرده‌اند مصرف 30 گرم گردو در روز سطح کلسترول بد خون (LDL) را پس از 6 ماه، 10درصد کاهش می‌دهد. این در حالی است که کلسترول یکی از عوامل خطر جدی محسوب می‌شود. گردو همچنین تناسب کلسترول خون و کلسترول کلی خون را نیز بهبود می‌بخشد. اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین E، فیبرها، منیزیم، فیتواسترول‌ها (ترکیبات گیاهی جاذب کلسترول در روده) و ترکیبات فنولیک (نوعی از آنتی‌‌اکسیدان‌ها) عامل چنین تاثیراتی هستند.

3. پرتقال: گنجاندن پرتقال در رژیم غذایی روزانه موجب کاهش فشارخون، کلسترول و نارسایی قلبی می‌شود. در واقع، پرتقال حاوی ‌ریزمغذی‌های ضروری برای سلامت قلب است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در پرتقال است که کلسترول را جذب می‌کند و عملکردی شبیه داروهای کنترل اسیدهای صفراوی دارد. پتاسیم موجود در پرتقال نیز فشارخون را کنترل کرده و دریافت نمک را در بدن جبران می‌کند. تحقیقات جدید نکته جالبی را تایید می‌کند و آن، اینکه پکتین به خنثی کردن نوعی پروتئین به نام گالکتین 3 کمک می‌کند که عامل زمینه‌ساز نارسایی احتقانی قلب است و معمولا به سختی با مصرف دارو قابل‌درمان است.

4. ماهی سالمون: سالمون و دیگر ماهی‌های چرب مانند ساردین جزو عالی‌ترین خوراکی‌های سالم برای قلب محسوب می‌شوند. در واقع، این ماهی‌ها حاوی مقدار بالایی اسیدهای چرب از جمله امگا3 هستند. بر اساس مطالعات، این چربی‌ها خطر آریتمی (ضربان نامنظم قلب) و تصلب شرائین را کاهش می‌دهند. همچنین در کاهش تری‌گلیسرید خون نقش دارند. از این رو، توصیه می‌شود مصرف ماهی، به‌خصوص انواع چربشان حداقل 2 بار در هفته در برنامه غذایی گنجانده شود.

5. کلم‌پیچ: این‌گونه کلم حاوی آنتی‌‌اکسیدان‌های مفید برای قلب، اسیدهای چرب امگا3، فیبرها، فولات، پتاسیم و ویتامین E است. همچنین سرشار از لوتئین است که مانع تصلب زودهنگام شرائین می‌شود. کلم‌پیچ همچنین حاوی ترکیبی به نام گلوکوراپامین است که پروتئینی با تاثیر محافظتی ویژه به نام NRF2 را فعال می‌کند.

6. شکلات تیره: شکلات تیره سرشار از آنتی‌‌اکسیدان‌هایی است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. به علاوه، خطر بروز حمله قلبی را کاهش می‌دهد. برای بهره‌مندی از این خواص نیازی به افراط نیست و یک تکه کوچک در وعده صبحانه یا به‌عنوان میان‌وعده کافی خواهد بود.

7. جو دوسر: آرد جو دوسر منبع غنی فیبرهای محلول است که می‌تواند سطح کلسترول را پایین بیاورد. این تاثیر در دستگاه گوارش بسیار مهم است زیرا مانع افزایش کلسترول در خون و بروز آسیب‌های آن به بدن می‌شود.

8. انار: آب انار نوشیدنی معروف برای کاهش تصلب شرائین است و علاوه بر اینکه کلسترول بد را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، مانع اکسیداسیون این چربی‌ها نیز می‌شود. در واقع، زمانی که کلسترول بد خون اکسید می‌شود، در دیواره عروق جا می‌گیرد و باعث تشکیل پلاک می‌شود، اما محققان بر این باورند آنتی‌‌اکسیدان‌های بی‌نظیر انار نه‌تنها مانع تجمع پلاک‌ها در عروق می‌شود، بلکه مصرف یک لیوان آب انار در روز به مدت یک سال، این مشکل را در بیماران بهبود می‌بخشد.

9. موز: موز منبع بسیار خوبی از فیبرهاست و خواص محافظت از سیستم قلبی- عروقی و گوارش دارد. همچنین سرشار از پتاسیم است که دریافت کافی آن موجب کاهش پرفشاری خون و سکته مغزی می‌شود. مصرف روزانه 3 تا 5 گرم پتاسیم برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی ضروری است که هر موز با دارابودن حدود 400 میلی‌گرم از این ماده معدنی نقش چشمگیری در تامین این نیاز بدن دارد. البته باید مراقب بود زیاده‌روی در مصرف پتاسیم نیز اصلا خوب نیست و می‌تواند زمینه‌ساز بیماری شود. البته به جز موز می‌توان از دیگر منابع پتاسیم مانند خشکبار، لوبیا، نخود، اسفناج، جعفری، کلم و خرما نیز بهره برد.

10. سیب و گلابی: این 2 میوه خواص مشابهی در حفظ سلامت قلب و مغز دارند. حاوی کِرستین هستند که که دریافت منظمش احتمال بیماری‌های قلبی- عروقی را تا 20 درصد کاهش می‌دهد. پکتین موجود در این میوه‌ها نیز نقش موثری در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب دارد.

آنچه که باید درباره درمان گیاهی سکته مغزی بدانید

تأثیر درمان گیاهی سکته مغزی  هنوز اثبات نشده و روش‌هایی تحت عنوان درمان خانگی سکته مغزی به‌هیچ‌عنوان جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند؛ اما می‌توانند در کنار آن‌ها به کاهش عوارض ناشی از سکته‌ی مغزی کمک کنند. از طرفی باید بدانید که گیاهان دارویی هم ممکن است عوارضی داشته یا با داروهای مصرفی تداخل ایجاد کنند. پس یادتان باشد که قبل از استفاده از هرگونه درمان خانگی حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.

در این مقاله به بررسی روش‌های درمان گیاهی سکته مغزی می‌پردازیم که می‌توانند در روند بهبود عوارض سکته مغزی کمک‌کننده باشند.

وقتی که خون‌رسانی به مغز دچار مشکل می‌شود

سکته مغزی یا همان حادثه عروق مغز (CVA) هنگامی اتفاق می‌افتد که خون‌رسانی قسمتی از مغز دچار مشکل می‌شود. طی این اتفاق یک یا چندتا از اعضای بدن که تحت کنترل آن ناحیه‌ی مغز بوده‌اند از کار می‌افتند.

عدم خون‌رسانی به دو دلیل می‌تواند اتفاق بیفتد: در سکته ایسکمیک (انسدادی) جریان خون در اثر توده یا لخته‌ی خون دچار مشکل می‌شود. سکته هموراژیک (خونریزی) به دلیل خونریزی در بافت مغز است.

 

این عارضه می‌تواند منجر به مرگ یا ناتوانی (فلج) دائمی شود و یک فوریت پزشکی است. در سکته‌های ایسکمیک اگر رسیدگی به بیمار بلافاصله و در چند ساعت اول آغاز شود احتمال بهبود و درمان سکته وجود دارد. اگر حس می‌کنید کسی از اعضای خانواده، دوستان یا اطرافیان‌تان به سکته مغزی دچار شده‌اند بلافاصله و بدون فوت وقت با اورژانس تماس بگیرید.

کلینیک کاردرمانی رها

کاردرمانی تخصصی در

سکته مغزی   ضربه مغزی   ضایعه نخاعی

هماهنگی ویزیت

09125066759   02144427580

 

درمان گیاهی سکته مغزی تا چه حد تاثیرگذار است؟

هنوز تأثیر درمان‌های مکمل و داروی جایگزین در بهبود سکته‌ی مغزی ثابت نشده است. برای اطمینان از اثر داروهای گیاهی و چگونگی عملکرد آن‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است؛ بنابراین درمان‌های گیاهی نباید جایگزین درمانی که پزشک متخصص تجویز کرده است بشوند.

درست است که افزودن گیاهان مفید و دارویی به رژیم غذایی ممکن است به روند درمان و بهبود افراد کمک ‌کنند، اما همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، گیاهان دارویی نیز می‌توانند عوارضی به‌همراه داشته باشند. همچنین برخی از گیاهان با داروهای تجویزشده از سوی پزشک تداخل ایجاد می‌کنند. بنابراین پیش از مصرف هر نوع گیاه دارویی باید با پزشک مشورت شود.

پیشگیری از سکته مغزی

سکته مغزی پایان داستان یک زندگی نیست

با شما هستیم برای فردایی بهتر

کلینیک کاردرمانی رها

جنت آباد مرکزی 09125066759

                         02144427580

درمان گیاهی سکته مغزی با چای سیاه و چای سبز!

چای حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدها است که به کاهش کلسترول و فشارخون کمک می‌کنند. نوشیدن روزانه حداقل سه فنجان چای سیاه یا سبز ممکن است به کاهش خطر سکته‌ی مغزی کمک کند. محققان در یک مطالعه دریافتند بروز سکته‌ی مغزی مکرر در افرادی که این مقدار چای سبز یا سیاه می‌نوشند بسیار کمتر است.

همچنین چای سیاه ممکن است بر کنترل دیابت تأثیر زیادی داشته باشد. ترکیبات موجود در چای سیاه اثری مشابه انسولین داشته و از تبدیل نشاسته به قند جلوگیری می‌کنند.

نوشیدن چای به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به کاهش کلسترول و فشارخون کمک می‌کند. فشارخون بالا یکی از دلایل شایع بروز سکته‌های مغزی است. درصورتی‌که داروهای مربوط به قلب یا فشارخون مصرف می‌کنید، پیش از مصرف چای و دم‌نوش حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

 

درمان گیاهی سکته مغزی جینکو بیلوبا!

طبق پژوهش‌های صورت گرفته، عصاره‌ی گیاه جینکو بیلوبا در موش‌ها از آسیب ناشی از سکته‌ی ایسکمیک مغزی جلوگیری می‌کند.

در این مطالعه موش‌ها به دو گروه تقسیم شده بودند. گروه اول دوز متناسب با وزن بدن موش از گیاه جینکو و گروه دوم دارونما مصرف کردند. طبق نتایج این آزمایش، خواص ضدالتهابی، رقیق‌کنندگی خون و آنتی‌اکسیدانی جینکو باعث کاهش آسیب مغزی ناشی از سکته و بهبود حافظه شد.

مهم‌ترین دستاورد این تحقیق این است که اگر دوز مصرفی جینکو بیشتر از حد تعیین‌شده شود خون بیش‌ازحد رقیق‌ شده و احتمال بروز سکته هموراژیک بالا می‌رود.

ازآنجایی‌که هنوز مطالعات تکمیلی بر تأثیر گیاه جینکو بر بدن و مغز انسان انجام نشده است، توصیه می‌شود از مصرف آن بپرهیزید؛ خصوصاً اگر از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید. همچنین برای تشخیص دوز مناسب مصرفی حتماً با پزشک متخصص مغز و اعصاب صحبت کنید.

مصرف بیش‌ازحد گیاه جینکو بیلوبا باعث رقیق شدن خون شده و خطر سکته‌های هموراژیک (خونریزی دهنده) را افزایش میدهد. هرگز بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف هیچ‌گونه دارو یا مکمل گیاهی نکنید.++

 

درمان خانگی سکته مغزی با پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای

رژیم غذایی مدیترانه‌ای سرشار از میوه و سبزی‌ها، گوشت کم‌چربی و دانه‌های مغذی است که همگی می‌توانند در بهبود آسیب‌های ناشی از سکته‌ی مغزی تأثیر مثبت داشته باشند. مطالعه‌ای که در این مورد و بر 20 هزار فرد چهل تا هفتادوهفت‌ساله انجام شد نشان داد پیروی کردن از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، درصد احتمال بروز سکته مغزی را خصوصاً در زنان تا حد زیادی کاهش داده است. احتمال بروز این عارضه در زنان 22 درصد و در مردان 6 درصد کمتر از دیگر شرکت‌کنندگان بود. دلیل اینکه چرا این رژیم بر زنان بیشتر از مردان تأثیر می‌گذارد هنوز معلوم نیست.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک رژیم کم‌چربی نیست؛ بلکه قند کم و چربی بالا دارد. نکته‌ی مهم این است که چربی موجود در این رژیم از مواد مفید و مغذی ازجمله روغن‌زیتون و کانولا، غلات سبوس‌دار، میوه‌ها، سبزی‌ها و حبوبات تأمین می‌شود.

هیچ یک از روش‌های درمان گیاهی سکته مغزی به اثبات نرسیده است، بنابراین هرگز نباید درمان‌های مکمل یا گیاهان دارویی را بهعنوان روش درمانی جایگزین درمان‌های پزشکی مصرف کنید.++

 

درمان گیاهی سکته مغزی با زنجبیل!

زنجبیل که به‌عنوان ادویه‌ در آشپزی هم مصرف می‌شود، از قرن‌ها پیش به‌عنوان گیاهی مهم در طب سنتی چین مورداستفاده قرار گرفته است.

در فلسفه‌ی چین باستان یین و یانگ معادل بدی و خوبی هستند و باور طبیبان چین باستان بر این بوده است که زنجبیل یک گیاه یانگ (خوبی) است که یین (بدی) را کاهش داده و بدن را پرورش می‌دهد. زنجبیل همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضدالتهابی است و حافظه و همچنین گردش خون را بهبود می‌بخشد.

علاوه‌براین مطالعات انجام‌شده بر موش‌ها نشان داده است که مصرف 200 میلی‌گرم عصاره‌ی زنجبیل به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن می‌تواند ضعف حافظه را کاهش دهد.

زنجبیل گیاهی با خواص ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدان است. زنجبیل عملکرد آنزیم انعقاد خون را مختل می‌کند و خطر خونریزی به‌ویژه به‌هنگام مصرف داروهای ضد انعقاد را افزایش می‌دهد. این گیاه باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود.

 

درمان گیاهی سکته مغزی با جینسینگ!

جینسینگ یکی از پرکاربردترین داروهای گیاهی در جهان مخصوصاً شرق آسیا است و قرن‌ها است که برای درمان بسیاری از امراض مورداستفاده قرار می‌گیرد. جینسینگ پاناکس (جینسینگ کره‌ای) رایج‌ترین نوع این گیاه است.

جینسینگ به‌عنوان یک درمان مؤثر برای بسیاری از اختلالات عصبی ازجمله سکته‌ی مغزی و سایر اختلالات تخریب حاد و مزمن اعصاب پیشنهادشده است. جینسینگ به حفظ سلامت عمومی سلول‌های عصبی کمک می‌کند.

طبق گفته‌های محققان از دانشگاه پزشکی پکن چین به نظر می‌رسد جینسینگ فعالیت ترکیباتی از مغز  را که بر حافظه اثر می‌گذارند بهبود می‌بخشد  عمده‌ی مطالعات انجام‌شده روی موش‌ها بوده؛ ولی اثربخشی این گیاه برای انسان نیز مورد تائید است.

 

 

درمان گیاهی سکته مغزی با زعفران!

زعفران از دیرباز در ایران و آسیای شرقی مورداستفاده قرارگرفته است و علاوه بر عطروطعم خاص و دلپذیر، خواص درمانی نیز دارد.

زعفران و ترکیبات موجود در آن اثرات بی‌شماری دارند: ضدتومور، آنتی‌اکسیدان، تقویت‌کننده‌ی حافظه و یادگیری، ضدالتهاب، ضدتشنج، ضدافسردگی، تنظیم‌کننده‌ی فشارخون و …

یافته‌های آزمایشگاهی نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در زعفران می‌تواند سبب کاهش اِدم مغزی، کاهش حجم آنفارکتوس و همچنین کاهش آسیب‌های ناشی از سکته‌ی ایسکمیک شود.

 

در طب سنتی ایران از زعفران برای درمان انسداد عروق مغز و جلوگیری از کمبود اکسیژن استفاده‌شده است. زعفران همچنین در درمان سردرد نیز مؤثر است.

در یک مطالعه، موش‌های مورد آزمایش به‌مدت هفت روز زعفران خوراکی مصرف کردند و پس‌ازاین مدت به آن‌ها سکته‌ی مغزی القا شد. در موش‌هایی که از زعفران استفاده کرده بودند تعداد نورون‌های آسیب‌دیده کمتر بوده و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مغز آن‌ها بیشتر بود.

طبق این مطالعات که روی مدل‌های حیوانی انجام‌شده است، زعفران از نورون‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند؛ ولی اثر محافظتی این گیاه برای انسان موردمطالعه قرار نگرفته است.

مصرف زعفران ممکن است باعث افزایش ضربان قلب شود. بنابراین مصرف دم‌نوش زعفران یا خوراکی این گیاه در افرادی که بیماری قلبی دارند باید بااحتیاط بالا صورت گیرد.

 

درمان گیاهی سکته مغزی با سیاه‌دانه!

سیاه‌دانه از گیاهان شناخته‌شده در درمان‌های سنتی است و اثر آن بر بسیاری از بیماری‌ها موردمطالعه قرارگرفته است. این گیاه خواص بسیاری نظیر مسکن، ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان، آنتی‌باکتریال، تنظیم‌کننده‌ی سیستم ایمنی و .. دارد.

یکی از ترکیبات سیاه‌دانه به نام تیموکینون یک آنتی‌اکسیدان قوی بوده و از اندام‌های بدن در برابر آسیب‌های اکسداتیو محافظت می‌کند؛ بنابراین سیاه‌دانه پاک‌کننده‌ی رادیکال‌های آزاد بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد.

تأثیر ترکیبات موجود در سیاه‌دانه روی مغز موش‌های آزمایشگاهی بررسی‌شده و پژوهش‌ها نتایج مثبتی را نشان می‌دهند  .بااین‌حال برای اطلاع یافتن از دوز دقیق موردنیاز و تأثیر مستقیم آن بر آسیب‌های ناشی از سکته‌ی مغزی به مطالعات بیشتری نیاز است.

سیاه‌دانه یک دانه‌ی گیاهی با خواص ضدالتهاب و تقویت سیستم ایمنی است. یکی از عوارض سیاه‌دانه کاهش فشارخون است؛ بنابراین این گیاه در افرادی که داروهای ضدفشارخون مصرف می‌کنند منع مصرف دارد.

چگونه از وقوع سکته‌ی مغزی پیشگیری کنیم؟

تغییر سبک زندگی و ترک کردن عادت‌های غلط مؤثرترین راه برای جلوگیری از این بیماری مهلک محسوب می‌شوند. در ادامه به چند مورد از عوامل مؤثر می‌پردازیم:

  • سیگار را ترک کنید. هرچه زودتر سیگار را ترک کنید بهتر است. کنار گذاشتن سیگار خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد.

 

  • نوشیدنی‌های الکلی را کنار بگذارید. مصرف الکل می‌تواند خطر سکته مغزی و فشارخون را افزایش دهد.

 

  • وزن خود را در سطح سالم نگه‌دارید. چاقی یا اضافه‌وزن خطر سکته‌ی مغزی را افزایش می‌دهد. برای کنترل وزن خود موارد زیر را رعایت کنید:

 

  • رژیم غذایی مملو از میوه و سبزی‌ها داشته باشید.
  • از غذاهایی با سطح کلسترول‌، چربی‌های ترانس و چربی‌های اشباع‌شده پایین استفاده کنید.
  • ازنظر جسمی فعال باشید. فعالیت داشتن به کنترل وزن و کاهش فشار و کلسترول خون کمک می‌کند.
  • به‌صورت دوره‌ای به پزشک مراجعه کنید و سلامتی خود را حفظ کنید.
  • برای مدیریت سلامت خود حتماً مراحل زیر را انجام دهید:
  • سطح کلسترول و فشارخون خود را بررسی کنید.
  • در مورد اصلاح سبک زندگی خود با پزشک خود صحبت کنید.
  • درمان‌های موجود را با پزشک متخصص بررسی کنید تا بهترین درمان ممکن را پیدا کنید.
  • بر مشکلات قلبی خود تمرکز کرده و آن‌ها را برطرف کنید.
  • اگر دیابت دارید برای کنترل آن اقدام کنید.

 

کلام آخر  درباره درمان گیاهی سکته مغزی

سبک زندگی سالم و مصرف متعادل ادویه جات و گیاهان می‌تواتد روی سلامت عمومی بدن و عروق خونی شما تاثیرگذار باشد ولی باید توجه کنید که به‌دلیل نبود تحقیقات کافی هیچ اطلاعات جامعی درباره میزان اثربخشی روش‌های درمان گیاهی سکته مغزی وجود ندارد.

اگر فردی دچار سکته مغزی شده است و یا به‌دلیل در خطر سکته مغزی بودن دارویی مصرف می‌کند باید به‌طور منظم داروی خود را طبق دستور پزشک مصرف کند و هرگونه فرآورده دارویی یا گیاهی را از نظر تداخل با پزشک خود کنترل نماید، چراکه مصرف همزمان برخی از گیاهان دارویی با سایر داروها تداخل ایجاد می‌کند.

به‌عنوان مثال زنجبیل، جینسینگ و جینکوبایلوبا جزء داروهایی با عوارض تداخل با داروهای ضدانعقاد هستند و خطر خونریزی را بالا می‌برند. توصیه اکید این است که از مصرف خودسرانه‌ی گیاهان به‌عنوان دارو جهت درمان یا پیشگیری از بیماری‌ها اجتناب نمایید.


3 دیدگاه

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


کاردرمانی رها

کاردرمانی ضایعات ارتوپدیک و نورولوژیک

توانبخشی تخصصی سکته مغزی ضربه مغزی فلج مغزی ضایعه نخاعی

محمد قادری نسب
حسین محمد حسن زاده

Design & Developed by NetStudio.ir