تاثیرات مخرب چاقی بر مغز
چاقی می تواند موجب تغییر در ساختار مغز و آتروفی (کوچک شدن) مغز شود. چاقی در عصر حاضر به نوعی اپیدمی تبدیل شده که جمعیت نسبتاً بزرگی را مخصوصا در رده سنی کودک و نوجوان مورد تهدید قرار داده است. چاقی نه تنها بر روی ظاهر بلکه تاثیرات بسیار بارزی بر روی ذهن و مغز ما دارد.
۱. چاقی و خطر افزایش زوال عقل و آلزایمر
چاقی در میانسالی به افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر و سایر علایم زوال عقل در سنین بالاتر می انجامد. علت این ارتباط هنوز مشخص نشده است، اما محققان اظهار می کنند که اضافه وزن تاثیری مخرب بر روی سلامت قلبی و عروقی دارد که خود نقش مهمی در سلامت مغز دارد.
۲. چاقی ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.
افزایش وزن نه تنها مشکلات فیزیولوژیکی به همراه دارد، بلکه می تواند روی سلامت ذهن نیز تاثیر منفی داشته باشد. چاقی می تواند منجر به افسردگی شود که افسردگی یکی ار علل تشدیدکننده چاقی است. برخی بر این باورند که چاقی قطعا افسردگی را به همراه دارد و حتی می تواند اختلالات دو قطبی را در فرد ایجاد کند
۳. اضافه وزن و تضعیف حافظه
افرادی که اضافه وزن دارند به احتمال بیشتری ضعف در حافظه را تجربه می کنند. شواهد دیگری هم نشان داده اند که حافظه نقش مهمی در تنظیم رژیم غذایی ما دارد. بنابراین ضعف حافظه در افراد چاق، تنظیم غذایی آنها را مختل می کند که خود در نهایت به اضافه وزن بیشتر خواهد انجامید.
۴. چاقی در دست گیری اشیا را دشوار می کند.
چاقی عملکرد عصبی- حرکتی مغز را مختل می کند. در اینصورت در دست گرفتن وسایل دشوار می شود. این گروه برای باز کردن درب بطری ها، در دست گرفتن نرده هنگام بالا رفتن از پله ها و موارد مشابه با مشکل مواجه می شوند. همچنین در تحقیقات مشخص شده افراد چاق زمانی که تحت شرایط استرس زا باشند این مشکل را هر چه بیشتر تجربه می کنند.
۵. افراد چاق حس لذت از غذا را کمتر تجربه می کنند.
استریاتوم بخشی از مغز است که نقشی کلیدی در ابلاغ پیام پاداش و لذت از خوردن غذا بازی می کند. علاوه بر رژیم پر چرب و پر شکر، چاقی نیز یکی از عوامل ایجاد اختلال در عملکرد این بخش از مغز است که باعث می شود شخص برای حس لذت از غذا پرخوری کند.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه های سکته مغزی، ضربه مغزی و ضایعه نخاعی با شماره های زیر تماس بگیرید
02144427580
09125066759